Svenska Memetiska Sällskapet

Om Svenska Memetiska Sällskapet

Svenska Memetiska Sällskapet har som syfte att bedriva memetik och därmed förenlig verksamhet såsom att spisa jazz/visa, dra (ord-)vitsar och idka stärkande friluftsliv etc.

Svenska Memetiska Sällskapets kärna är en kakburk, biblioteket samt kåd och vilar på en Karl-Bertil Jonssonsk värdegrund. Utöver den konkreta forskningsverksamheten arrangerar sällskapet även samkväm i syfte att erbjuda ett forum för intellektuellt utbyte under trevliga och stärkande former.

Vid samkvämen är det brukligt att gästerna serveras ärtsoppa i kåsa. Det anses hedervärt om någon av gästerna ombesörjer att det även kan serveras varm punsch.

Vid samkväm eftersträvas nakenhet eller ullklädsel såsom ullkavaj (gärna tweedkavaj, eller dess moderna variant Power Houdi, ullklänning eller -kjol. Ullkofta är vansinnigt stiligt och värmande över en prydlig blus! Ull närmast kroppen förodras i allmänhet, då sällskapet tar varje tillfälle i akt att utsätta sig för elementens raseri i skog och mark.

På huvudet bäres förutom värmande huvudbonad i allmänhet skägg, hårknut och/eller flätor enär det, liksom i allt övrigt när det rör sällskapets praktiker, är praktiskt, hållbart och enkelt att underhålla. Maten bör vara praktisk, hållbar och enkel att tillaga, servera och avnjuta i exempelvis kåsa. Drycken bör serveras i plunta och måste inte vara punsch. Även vin (som ju har rikligt stöd i Bib-eln) etc. uppskattas om logistiken ombesörjes av den bjudande.

Om ni vill bidra till sällskapets verksamhet kan ni göra det på bland annat följande sätt:

Delta Utöver att konversera, undehålla och arrangera samkväm vilket är memetikens verktyg par excellence gör vi bruk av civiliserade uppfinningar som tryckta böcker, friluftsutrustning och i förekommande fall Python (3.x). R kan användas vid särskilt högtidliga tillfällen.

Sponsra Vi eftersträvar att minimera kostnader och löpande underhåll och söker därför efter personer, företag eller organisationer som kan låna ut eller på annat sätt bidra med inspirerande och trevliga lokaler och/eller förtäring i samband med frack-hack, bastusessioner, seminarier eller andra trevliga memetiska samkväm.

Sponsorer: